Skoterkläder för den tunna plånboken

skoterkläderBegagnat sparar tusenlappar
En ny skoterutrustning med allt från skoterkläder till försäkringsåtgärder kostar ofta en hel del. För den som är ny inom sporten, likväl för den som är van men ofta och gärna väljer att förnya sin utrustning, är ett besök hos den dyrast handlaren inte alltid att föredra. Precis som man kan hitta mängder av barnkläder, inredning och verktyg på loppisar och andrahandsförsäljningar finns det även gott om skoterkläder på sådana ställen. Många byter gärna ut sin utrustning efter ett tag, av den orsaken att de är sugna på en ny snarare att utrustningen inte längre fungerar. För att ha råd att köpa en ny väljer dessa vanligen att sälja sina tidigare skoterkläder begagnat, vilket utgör en guldgruva för många.

Ärv av varandra
Skoteråkning är ett intresse vanligt främst bland barn och ungdomar. Dessa växer fortfarande, och de kommer så småningom att växa ur även sina skoterkläder. Därför kan det vara underlättande att umgås med andra familjer som har egna barn med samma intresse, så att kläderna på så vis kan ärvas nedåt i ålder allteftersom dåvarande ägare vuxit ur dem. Även inom en syskonskara med samma intresse fungerar den här principen mycket väl och sparar mycket pengar då man annars tvingats köpa ny, betydligt dyrare, utrustning.